ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής παρευρέθηκε σήμερα το πρωί στην τελετή θεμελίωσης της Στέγης «Κοινωνικής φροντίδας για άτομα με νοητική υστέρηση» στο Πικέρμι. Η Εστία η οποία έχει  πολυετή εμπειρία στην παροχή υπηρεσιών και οργάνωση εκδηλώσεων για άτομα με νοητική υστέρηση αποκτά ένα νέο σπίτι .

Το έργο υλοποιείται με χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ και της Περιφέρειας Αττικής και θα παραδοθεί το 2016. Επιπλέον, ο Υπουργός Υγείας εξετάζει  την κατάργηση των περικοπών εις βάρος των νοσηλείων  της πρόνοιας όπως την ένταξη των ημιαυτόνομων στεγών στην κάλυψη των νοσηλείων. Παρόντες ήταν ο δήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου Βασίλης Πιστικίδης, οι αντιδήμαρχοι Ευάγγελος Μπουρνούς και Γιώργος Κοκκόλης, ο Πρόεδρος του Ιδρύματος «Λίλιαν Βουδούρη» κ. Παλαιοκρασσάς, και τοπικοί σύλλογοι.

Χθες αργά το απόγευμα ο κ. Π. Κουρουμπλής  παρευρέθηκε στο Μέγαρο της Αθηναϊκής Λέσχης στην εκδήλωση για την παγκόσμια ημέρα κατά του καπνίσματος με κεντρικό ομιλητή το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Λέσχης και καθηγητή Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών κύριο Παναγιώτη Μπεχράκη. Εν συνεχεία εγκαινίασε  το 41ο Ετήσιο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ιατρικής Εταιρείας με κεντρικό θέμα τις παγκόσμιες προκλήσεις και πολιτικές επιλογές για την υγεία του 21oυ αιώνα.