ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής θα μεταβεί σήμερα Παρασκευή 17 Ιουνίου στην Κρήτη για τριήμερη περιοδεία, στο πλαίσιο τόσο των τακτικών επισκέψεών του ανά την Επικράτεια, όσο και των εναρκτήριων της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου της Ορθοδόξου Εκκλησίας, Θείων Λειτουργιών.

Ο υπουργός, θα ακούσει και θα συζητήσει προβλήματα κατοίκων, φορέων και Δήμων των περιοχών που θα επισκεφθεί.

Παράλληλα, αναμένεται να παρουσιάσει και τις προτεραιότητες του Υπουργείου Εσωτερικών για την οργάνωση αποτελεσματικής διοίκησης, την ενίσχυση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ιδιαίτερα των μικρών και απομακρυσμένων Δήμων.

Το πρόγραμμα του υπουργού στην Κρήτη, έχει ως ακολούθως:

Παρασκευή 17 Ιουνίου.

14:15 Επίσκεψη στην Αστυνομική Διεύθυνση Χανίων.

18:00 Συνάντηση με τη Νομαρχιακή ΣΥΡΙΖΑ στα γραφεία του κόμματος στα Χανιά.

19:30 Σύσκεψη με Δημάρχους του Νομού Χανίων στο Δημαρχείο της πόλης των Χανίων.

Σάββατο 18 Ιουνίου

9:00 Μετάβαση του υπουργού στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κισσάμου, τελούμενη υπό του Πατριάρχου Αλεξανδρείας Θεοδώρου του Β’.

12:45 Σύσκεψη με μέλη του Τμήματος Αυτοδιοίκησης του ΣΥΡΙΖΑ στα γραφεία του κόμματος.

13:30 Σύσκεψη με Δημάρχους και Αντιπεριφερειάρχη στην Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου.

Κυριακή 19 Ιουνίου

18:00 Μετάβαση στον Ιερό Ναό του Αγίου Τίτου στο Ηράκλειο, όπου θα τελεστεί Θεία Λειτουργία υπό τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

8:00 Μετάβαση στον Ιερό Ναό του Αγίου Μηνά στο Ηράκλειο για την Θεία Λειτουργία που θα τελεστεί υπό τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρο τον Β’.

13:45 Γεύμα στο οποίο θα παρακαθίσει, από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στο εστιατόριο «Κήπος» την περιοχή Μαλάδες Ηρακλείου Κρήτης.