Δελτίο Τύπου

Ο Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, συναντήθηκε σήμερα με αντιπροσωπεία του Δικτύου Πόλεων για την Ανάπτυξη (ΔΕΠΑΝ), με θέμα συζήτησης την προώθηση ενός ρυθμιστικού πλαισίου λειτουργίας του Δικτύου, προς όφελος των πόλεων και των κοινωνιών τους.

Στην συνάντηση συμμετείχαν ο πρόεδρος του ΔΕΠΑΝ και Δήμαρχος Δράμας κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος, ο αντιπρόεδρος του Δ.Σ. και αντιδήμαρχος Βριλησσίων κ. Γιώργος Χονδρομαντίδης, ο δήμαρχος Παγγαίου και γραμματέας του Δ.Σ. κ. Φίλιππας Αναστασιάδης, ο Δήμαρχος Καλαβρύτων και μέλος του Δ.Σ. κ. Γιώργος Λαζουράς και ο Γενικός Διευθυντής του Δικτύου κ. Βασίλης Κουτσιώρης.

Οι εκπρόσωποι του ΔΕΠΑΝ εξέφρασαν το αίτημα για ένταξη στο κυοφορούμενο πολυνομοσχέδιο, της διάταξης που θα αφορά στο νέο ρυθμιστικό πλαίσιο για την περεταίρω ευελιξία και ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών, που θα διευκολύνει και θα αναβαθμίσει την καθημερινότητα του πολίτη.

Η αντιπροσωπεία του Δικτύου στο τέλος της συνάντησης, εξέφρασε την ικανοποίησή της για την θετική ανταπόκριση και αποδοχή εκ μέρους του υπουργού, του αιτήματός τους αυτού.

Ένας εκ των κύριων στόχων που θα επιτευχθούν μέσα απ’ αυτό το πλαίσιο είναι ότι οι Δήμοι θα μπορούν να διεκδικούν απευθείας από την Ευρωπαϊκή Ένωση κονδύλια που δικαιούνται, χωρίς να χρειάζεται η διαδικασία αυτή να περνάει πάντα μέσα από το κεντρικό κράτος.