Δελτίο Τύπου

Ο Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, θα μεταβεί αύριο Πέμπτη 26 Μαϊου στην Βόρεια Ελλάδα, όπου θα επισκεφτεί την Ξάνθη και την Καβάλα, προκειμένου να πραγματοποιήσει μια σειρά επαφών.

Σκοπός του ταξιδιού είναι η επαφή του υπουργού με παράγοντες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και με θέμα το κυοφορούμενο νομοσχέδιο που αφορά στην λειτουργία των Δήμων, το οποίο βρίσκεται στο στάδιο της διαβούλευσης αλλά και της μελέτης από πλευράς των οργάνων της Τ.Α. (ΚΕΔΕ και ανά την Επικράτεια ΠΕΔ).

Το πρόγραμμα έχει ως ακολούθως:

Στις 10:00 το πρωί ο υπουργός θα συναντηθεί με την Γραμματεία ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης και τον Γραμματέα κ. Γιώργο Χαντζηθεοδώρου.

Στις 10:30 θα συναντηθεί με τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Γεώργιο Παυλίδη, στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης.

Στις 11:00 θα παραβρεθεί στην Συνεδρίαση της ΠΕΔ (Περιφερειακή Ένωση Δήμων) της εν λόγω Περιφέρειας, στο Δημαρχείο Ξάνθης.

Στις 15:30 θα αναχωρήσει από Ξάνθη για Καβάλα και

ώρα 16:15 θα επισκεφτεί την Ανοιχτή Δομή Φιλοξενίας στην Άσπρη Άμμο Καβάλας, όπου θα τον υποδεχτεί η Δήμαρχος Καβάλας κυρία Δήμητρα Τσανάκα.

Στις 17:00 θα έχει συνάντηση και συζήτηση με την Δήμαρχο της πόλης, ενώ

Στις 17:30 θα συναντηθεί με τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας κ. Θεόδωρο Μαρκόπουλο.

Στις 18:00 θα επισκεφτεί τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, όπου θα συναντηθεί με την Γραμματεία και τον Γραμματέα της Οργάνωσης του κόμματος στην Καβάλα, κ. Νίκο Μπουρτασάγα.

Λίγο πριν την αναχώρησή του για Αθήνα και ώρα 19:20 θα συναντήσει τον Μητροπολίτη Καβάλας, Σεβασμιώτατο κ. Προκόπιο, στην Κρατική αίθουσα του Κρατικού Αερολιμένα Καβάλας.