ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με τον υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή συναντήθηκε σήμερα ο δήμαρχος Αθηναίων, κ. Γιώργος Καμίνης, στο υπουργείο Εσωτερικών.

Στη  συνάντηση, η οποία  πραγματοποιήθηκε σε θερμό κλίμα, έγινε εκτενής αναφορά στα Ευρωπαϊκά Προγράμματα, την ενίσχυση του θεσμού της Αυτοδιοίκησης και στο προσφυγικό. Ο κ. Καμίνης ανέφερε ότι η συμβολή του Δήμου Αθηναίων στη διαχείριση του προσφυγικού, καθώς και σε ευρύτερα ζητήματα ενίσχυσης του ρόλου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης μπορεί να θεωρείται δεδομένη, εκφράζοντας τη διάθεση για στενότερη συνεργασία με το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Ο κ. Κουρουμπλής εξέφρασε την πεποίθηση ότι η συνεργασία του Υπουργείου με τον Δήμο Αθηναίων μπορεί σύντομα να αποδώσει καρπούς μέσω της κατάθεσης συγκεκριμένων και ολοκληρωμένων προτάσεων. Παράλληλα, επεσήμανε ότι την επόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί συνάντηση υπηρεσιακών παραγόντων του Υπουργείου Εσωτερικών και του Δήμου Αθηναίων προκειμένου να συζητηθούν εκτενώς τα παραπάνω ζητήματα.