ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, συγκάλεσε σήμερα σύσκεψη με την παρουσία της Αναπληρώτριας Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κυρίας Θεανούς Φωτίου, για ζητήματα που αφορούν στην διαχείριση του προσφυγικού.

Στην συζήτηση συμμετείχαν, επίσης, ο Γενικός Γραμματέας της Γενικής Γραμματείας διαχείρισης προσφυγικού κ. Οδυσσέας Βουδούρης, ο Γενικός Γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Βασίλης Παπαδόπουλος και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Στο επίκεντρο της συζήτησης, τέθηκε μεταξύ άλλων το ζήτημα των ασυνόδευτων ανήλικων προσφυγόπουλων για την καλύτερη δυνατή διαχείριση του λεπτού αυτού θέματος, προς όφελος αυτών των παιδιών και στη βάση της συνεργασίας του Κράτους με τις ΜΚΟ.

Τονίστηκε από τους υπουργούς η ανάγκη να θεσμοθετηθούν άμεσα οι προδιαγραφές λειτουργίας των δομών φιλοξενίας σε ό,τι αφορά την δραστηριότητα των ΜΚΟ και την συνεργασία τους με το κράτος, ενώ δεν παρέλειψαν μεταξύ άλλων, να θέσουν και το ζήτημα των προσφύγων ΑΜΕΑ και των αναγκών τους, απέναντι στις οποίες θα πρέπει να ανταποκριθεί ικανοποιητικά η Ελλάδα.

Τέθηκαν, επίσης, ζητήματα χώρων για στέγαση και φροντίδα των ασυνόδευτων παιδιών και ευπαθών ατόμων, όπως επίσης το ζήτημα της Επιτροπείας (ορισμός επιτρόπων για την εποπτεία των παιδιών αυτών και μέριμνα για τις ανάγκες τους), καθώς και πλευρές που αφορούν στην οργάνωση της εκπαίδευσής τους, αλλά και στην διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας.