Ο Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής δέχθηκε σήμερα στο Υπουργείο τον Διευθυντή του Περιφερειακού Γραφείου Ευρώπης της Ύπατης Αρμοστείας των Ηνωμένων Εθνών κ. Jan Jarab.

O κ. Jarab έθεσε στον υπουργό μια σειρά διαπιστώσεών του από την επίσκεψή του σε δομές στέγασης προσφύγων, όπως επίσης και τις όποιες αρρυθμίες υπάρχουν στην διαδικασία αιτήσεων και χορήγησης ασύλου, ιδιαίτερα σε πρόσφυγες που δεν είναι Σύριοι.

Ο υπουργός εξέφρασε την κατανόησή του για το περιεχόμενο των διαπιστώσεων αυτών που του παρατέθηκαν και έδωσε τη διαβεβαίωση ότι θα συνεχιστούν οι προσπάθειες για την καλυτέρευση των συνθηκών διαβίωσης των προσφύγων.

Πλην, όμως, έθεσε στον συνομιλητή του την στασιμότητα του προγράμματος επιδότησης ενοικίου 20.000 προσφύγων, εκ μέρους Ύπατης Αρμοστείας για τους Πρόσφυγες, ενώ επισήμανε τους τραγικά αργούς ρυθμούς με τους οποίους εξελίσσεται η διαδικασία υποστήριξης των υπηρεσιών ασύλου εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κυρίως σε ό,τι αφορά την ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού.