Κατόπιν πρωτοβουλίας του Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, πραγματοποιήθηκε σήμερα ευρεία σύσκεψη με την συμμετοχή του Αν. Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Χριστόφορου Βερναρδάκη, του Υφυπουργού  ΕΣΔΑ κ. Γιάννη Μπαλάφα, του Γενικού Γραμματέα ΕΣΔΑ κ. Κώστα Πουλάκη, της εκπροσώπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου κας Ε. Ζερβουδάκη, του Προέδρου της ΕΝΠΕ κ. Κ. Αγοραστού, του Προέδρου της ΚΕΔΕ κ. Γ. Πατούλη και υπηρεσιακών στελεχών του υπουργείου.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν καίρια ζητήματα που αφορούν στην τοπική αυτοδιοίκηση και επισημάνθηκε η ανάγκη στενής συνεργασίας Δήμων  και Ελεγκτικού Συνεδρίου προκειμένου να διευκολύνεται το έργο τους  και η καθημερινότητα των πολιτών.

Ο Υπουργός ΕΣΔΑ δεσμεύτηκε για την εξεύρεση λύσης αναφορικά με το ζήτημα των 8μηνων και 2μηνων συμβάσεων εργασίας με την συγκατάθεση, βέβαια, του Ελεγκτικού Συνεδρίου ώστε να είναι δυνατή η κάλυψη σχετικών δαπανών για το εν λόγω προσωπικό.

Εξετάστηκε, επίσης και το ζήτημα της ουσιαστικής επανασύστασης της Δημοτικής Αστυνομίας, όπως επίσης και της διεύρυνσης των αρμοδιοτήτων της. Θέμα, που θα απασχολήσει ξεχωριστά και με νέα σύσκεψη το Υπουργείο και τις εμπλεκόμενες πλευρές.