Ο Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, παραβρέθηκε και εκφώνησε, σήμερα, ομιλία στο Συνέδριο MIGRATION FLOWS IN GREECETHE WAY AHEAD, που διοργάνωσε η Υπηρεσία Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης/Τομέα Προστασίας του Πολίτη, από κοινού με την Διεύθυνση Μετανάστευσης του Βασιλείου της Νορβηγίας, με σκοπό την ανταλλαγή εμπειριών και βέλτιστων πρακτικών σε ζητήματα διαχείρισης μεταναστευτικών ροών, εκπόνησης σχεδίων αντιμετώπισης, προετοιμασίας για μελλοντικές εξελίξεις και αρωγής.

Ο κ. Κουρουμπλής αναφέρθηκε στην πολιτική των κλειστών συνόρων που υιοθετούν χώρες της Ευρώπης και τους κινδύνους όξυνσης του εθνικισμού που επισύρει μια τέτοια πρακτική, ενώ επισήμανε ότι η Ευρώπη κινδυνεύει να χάσει την αξιοπρέπειά της, λόγω της αδράνειας να ανταποκριθεί σε ζητήματα πολιτισμού.

Η Υπουργός Μετανάστευσης της Νορβηγίας κυρία Sylvi Listhaug, επισήμανε την ανάγκη δημιουργίας ενός αποδοτικού συστήματος καταγραφής και ασύλου, καθώς και την μεγάλη πίεση που δέχεται, σήμερα, η χώρα της στον τομέα του ασύλου και της ενσωμάτωσης προσφύγων.