ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής ευρισκόμενος στην Κρήτη εκπροσωπώντας την κυβέρνηση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, παραχώρησε σήμερα συνέντευξη στον ANT1 και στην εκπομπή του δημοσιογράφου κ. Γιώργου Παπαδάκη, ‘’Καλημέρα Ελλάδα’’.

Μεταξύ άλλων, τόνισε:

Για την διαπραγμάτευση.

Στις διαπραγματεύσεις υπάρχουν σκοπιμότητες. Η δική μας Ιθάκη είναι η ρύθμιση του χρέους, με την έννοια πως θα διαμορφωθεί ένα τραπεζικό σύστημα τέτοιο, που να ευνοεί τις παραγωγικές δραστηριότητες. Δεν νομίζω πως θα υπάρξει ουσιαστική περικοπή στις συντάξεις και στους μισθούς. Η προσπάθεια που γίνεται είναι πάνω στην γραμμή που έχει ορίσει ο πρωθυπουργός. Είμαστε κοντά για να κλείσει η συμφωνία κι εκεί θα κριθεί η ικανότητά μας ως κυβέρνηση αλλά και σε βάθος χρόνου. Κάνουμε υποθέσεις και δεν έχει κλείσει η συμφωνία.

Για την φοροδιαφυγή.

Ακούμε διάφορες πληροφορίες και δεν ακούμε τους αρμόδιους υπουργούς. Ας κάνουμε λίγη υπομονή. Μέχρι προχτές ακουγόταν ότι το αφορολόγητο θα μειωθεί κάτω από τα 9000 ευρώ και από ό,τι φαίνεται, δεν έχετε δικαιωθεί. Εκείνο που πρέπει να κάνει η κυβέρνηση, είναι να εντατικοποιήσει τα μέτρα κατά της φοροδιαφυγής και ήδη μαζεύει αρκετά χρήματα. Εν πάση περιπτώσει δεν μπορούμε να έχουμε βεβαιότητες μέχρι να κλείσει η διαπραγμάτευση, θα δούμε τα μέτρα στην τελική τους μορφή και τότε θα τα κρίνουμε.