Δελτίο Τύπου

O Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής συναντήθηκε σήμερα με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών της Μεγάλης Βρετανίας, αρμόδιο για θέματα μετανάστευσης   κ.  Olly Robbins, και τον Βρετανό Πρέσβη στην Ελλάδα κ. John Kittmer.
Η συνάντηση, πραγματοποιήθηκε σε φιλικό κλίμα.

Και οι δύο πλευρές, με αφορμή το αποτρόπαιο έγκλημα στην καρδιά της Ευρώπης, τις Βρυξέλλες,  που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο αθώων ανθρώπων και τον τραυματισμό πολλών άλλων , επεσήμαναν την επιτακτική ανάγκη κοινής ευρωπαϊκής πολιτικής για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας.

Στη συνέχεια και σε ό,τι αφορά το κρίσιμο ζήτημα της αντιμετώπισης της προσφυγικής και μεταναστευτικής κρίσης, τονίστηκε πως η λύση είναι ο τερματισμός του πολέμου στη Συρία. Επί του θέματος, ο κ. Κουρουμπλής ανέφερε πως δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν φαίνεται να έχει υπάρξει οργανωμένη προσπάθεια στην Ευρώπη για ειρήνευση στη Μέση Ανατολή.  Υπογράμμισε δε, την αποφασιστικότητα της Ελλάδας σχετικά με την εφαρμογή της συμφωνίας για το προσφυγικό, κάτι που όπως είπε, θα πρέπει να επιδειχθεί από όλα τα μέρη της συμφωνίας.