ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάντηση με τον Πρέσβη της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν στην Ελλάδα, κ. Μαζίντ Μοταλεμπί Σαμπεσταρί, πραγματοποίησε σήμερα, o Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Η συζήτηση, η οποία διεξήχθη σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα, επικεντρώθηκε στο προσφυγικό. Ο κ. Πρέσβης εξήρε τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης και του ελληνικού λαού για την διαχείριση του κρίσιμου αυτού ζητήματος, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «οι πρόσφυγες δεν θα ξεχάσουν ποτέ την βοήθεια που τους προσφέρει η Ελλάδα».

Ο υπουργός τόνισε ότι η Ελλάδα καλείται να διαχειριστεί μια κατάσταση στην οποία δεν φέρει ευθύνη, ενώ αναφέρθηκε στο πρόσωπο προσφοράς και αλληλεγγύης που επιδεικνύει καθημερινά ο ελληνικός λαός απέναντι στους πρόσφυγες.

Εν συνέχεια, και οι δύο πλευρές αναφέρθηκαν στις διαχρονικά καλές σχέσεις Ελλάδας και Ιράν, υπογραμμίζοντας τις μεγάλες δυνατότητες ουσιαστικής συνεργασίας σε τομείς αρμοδιότητας του ΥΠΕΣΔΑ.

Ο κ. Μαζίντ Σαμπεσταρί απηύθυνε πρόσκληση στον κ. Π. Κουρουμπλή εκ μέρους του Ιρανού ομολόγου του, προκειμένου να προγραμματιστεί μελλοντική επίσκεψη του Έλληνα Υπουργού ΕΣΔΑ στην Τεχεράνη.