Ο Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής συναντήθηκε στο ΕΣΔΑ, σήμερα Παρασκευή, με τον Δήμαρχο Μαραθώνα κ. Ηλία Ψινάκη και τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Κλεισθένης» και ειδικό σύμβουλο του Δήμου Μαραθώνα κ. Μιχάλη Χρηστάκη.

Οι κ.κ. Ψινάκης και Χρηστάκης ενημέρωσαν τον Υπουργό ΕΣΔΑ για την πορεία της πρωτοβουλίας σχετικά με την ίδρυση Αμφικτυονίας των Αρχαίων ελληνικών πόλεων της χώρας με έδρα τον Μαραθώνα.

Όπως τον ενημέρωσαν, απώτερος στόχος της πρωτοβουλίας αυτής είναι η συνεργασία των Δήμων για την υποβολή κοινών προτάσεων προς την πολιτική ηγεσία της χώρας και προς την Ευρώπη με επίκεντρο την πολιτιστική διπλωματία, για την ανάδειξη των αξιών του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού σε διεθνές επίπεδο και την προσέλκυση ποιοτικού τουρισμού στη χώρα μας.

Ο υπουργός Εσωτερικών δήλωσε ότι θα στηρίξει με κάθε τρόπο την προσπάθειά τους αυτή, η οποία θα τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης. Αποδέχθηκε δε, την πρόσκληση να είναι ομιλητής σε δύο εκδηλώσεις, στα τέλη Μαρτίου στονΜαραθώνα και στα τέλη Μαΐου στην Θεσσαλονίκη.

Κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων αυτών, στις οποίες θα συμμετάσχουν συνολικά 200 δήμοι από όλη τη χώρα που έχουν επισκέψιμους μουσειακούς/αρχαιολογικούς χώρους, θα υπογραφούν Πρωτόκολλα Συνεργασίας για την ίδρυση της Αμφικτυονίας.

Επίσης ο υπουργός ΕΣΔΑ κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, συναντήθηκε σήμερα:

Με τον Δήμαρχο Ίλιδας (Αμαλιάδας) κ. Χρήστο Χριστοδουλόπουλο προκειμένου να συζητήσουν την εξέλιξη της κατασκευής του ενδιάμεσου φορέα διαχείρισης αποβλήτων, γεγονός που θα αποτελέσει και το μεταβατικό στάδιο προς την οριστική λύση ενός χρόνιου προβλήματος που ταλανίζει την περιοχή.

Με τον Δήμαρχο Περιστερίου κ. Αντρέα Παχατουρίδη, παρουσία υπηρεσιακών παραγόντων του Υπουργείου, προκειμένου να συζητήσουν την εξέλιξη της δικαστικής διαμάχης με Ιερό Ναό της Λαμίας, ο οποίος διεκδικεί έκταση 5.000 στρεμμάτων στο Ποικίλον Όρος, στην περιοχή των Δήμων Περιστερίου και Πετρούπολης.

Με τον Δήμαρχο Καλαμαριάς κ. Θεοδόση Μπακογλίδη με τον οποίο συζητήθηκαν οι πιθανές λύσεις για την αγορά οικοπέδου, προκειμένου να ανεγερθεί σχολικό κτίριο.