Ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, έδωσε συνέντευξη, σήμερα 21 Φεβρουαρίου, στον τηλεοπτικό σταθμό Mega και στους Ιορδάνη Χασαπόπουλο και Δημήτρη Τάκη.
Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στην λίστα Μπόργιανς. Ο κ. Κουρουμπλής υπενθύμισε ότι στις  Αυγούστου 2012 ήταν ο πρώτος που είχε ανακινήσει το θέμα με ερώτηση που είχε καταθέσει στη Βουλή.
Οπως τόνισε χαρακτηριστικά, η απάντηση που πήρε τότε από τον αρμόδιο υφυπουργό κ. Μαυραγάνη ήταν ‘’άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε’’.
Ο Υπουργός Εσωτερικών επεσήμανε ότι “η κυβέρνηση εκείνης της περιόδου  εξεδήλωσε μεγάλη απροθυμία και ανορεξία προς αυτήν την κατεύθυνση. Δεν εξεδήλωσε κανένα ενδιαφέρον και δεν πήρε καμία πρωτοβουλία να διεκδικήσει αυτές τις λίστες” και διερωτήθηκε “πώς μπόρεσε αυτή η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να πάρει την λίστα Μπόργιανς και δεν είχε μπορέσει η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ το 2012.
Στον σύνδεσμο http://www.hellenicparliament.gr/Koinovouleftikos-Elenchos/Mesa-Koinovouleutikou-Elegxou?pcm_id=d2c686e2-2105-4e62-a493-4b1fc72083fd
βρίσκεται σε ηλεκτρονική μορφή η κοινοβουλευτική ερώτηση που κατέθεσε ο κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής τον Αύγουστο του 2012 σχετικά με τις καταθέσεις ελλήνων φορολογούμενων στην Ελβετία καθώς και η απάντηση του Υπ. Οικονομικών.
Σημεία συνέντευξης ΥΠΕΣΔΑ στο Mega
Για την λίστα Μπόργιανς
Επικοινώνησα τότε, τo 2012 με έναν συνάδελφό σας, τον μακαρίτη τον Σταμάτη Ασημένιο, έναν πολύ καλό πατριώτη.  Πήρα όλη την πληροφόρηση και στις  8 Αυγούστου κατέθεσα την ερώτηση και εξεδήλωσα το ενδιαφέρον, να ζητήσει τα cd αυτά η ελληνική κυβέρνηση,
Η απάντηση που πήρα από τον κ. Μαυραγάνη ήταν ‘’άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε’’.
Η κυβέρνηση εκείνης της περιόδου  εξεδήλωσε μεγάλη απροθυμία και ανορεξία προς αυτήν την κατεύθυνση. Δεν εξεδήλωσε κανένα ενδιαφέρον και δεν πήρε καμία πρωτοβουλία να διεκδικήσει αυτές τις λίστες. Τώρα, πώς μετά μπόρεσε αυτή η κυβέρνηση να τις πάρει και δεν μπορούσε η προηγούμενη, είναι ένα θέμα. Εγώ  σας έστειλα και την ερώτηση που είχα καταθέσει τότε και την απάντηση που πήρα, για να είμαστε σαφείς.
Για τον αυριανό διάλογο αγροτών με τον πρωθυπουργό.
Πιστεύω πως θα γίνει μια ειλικρινής συζήτηση  μεταξύ κυβέρνησης και αγροτών και πως θα εξαντληθούν όλα τα περιθώρια και οι δυνατότητες που υπάρχουν αυτή την στιγμή.
Οι αγροτες είναι όλα αυτά τα χρόνια σε πολύ δυσκολη θέση.
Δεν υπήρξε  μια σοβαρή οργάνωση προστασίας της παραγωγής, δεν υπήρξε καμμία προστασία από  τους μεσάζοντες.
Υπάρχουν πολλλά ζητήματα, θεσμικά και νομικά, που πρέπει να συζητηθούν αλλά και ο διάλογος πρέπει να δώσει ελπίδα και στους νέους αγρότες.
Για το κλείσιμο των συνόρων.
Υπάρχουν θεσμικά μέτρα που δεν επιτρέπουν  το κλείσιμο των συνόρων. Αυτή η λογική να κλείνουν τα σύνορα, ξεφεύγει απ΄το μέτρο. Από εχθές έχω επικοινωνήσει με τους περιφερειάρχες, να επιδείξουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον  και  συνδρομή γι΄αυτούς τους ανθρώπους. Έχουν κάθε δικαίωμα οι αγρότες  να κάνουν κινητοποιήσεις, αλλά θα πρέπει να ξέρουν πως μπορεί κλείνοντας τα σύνορα να υπάρξει πρόστιμο από το ευρωπαϊκό δικαστήριο.
Για τις συντάξεις.
Ο πρωθυπουργός είπε και χτες πως για τις κύριες συντάξεις, υπάρχουν κόκκινες γραμμές. Το θέμα είναι αν αυτό το στηρίζει η αντιπολίτευση που έχει κόψει έντεκα φορές τις συντάξεις.
Θα περίμενα από τα προδευτικά λεγόμενα κόμματα να βάλουν πλάτη και όχι να προτείνουν οικουμενικές κυβερνήσεις, όπου όλοι ξέρουμε πως αυτές περνάνε μέτρα- καρμανιόλα για τους πολίτες. Δεν πιστεύω πως οι οικουμενικές κυβερνήσεις θα φέρουν τίποτα καινούριο.
Για το bonus του εκλογικού νόμου
Δεν υπάρχει αυτή η λογική που μου λέτε να πάρει το  bonus το δεύτερο κόμμα. Δεν στηρίζεται πουθενά αυτό. Όσο ανοίγει το θέμα του εκλογικού νόμου θα γράφονται αυτά τα πράγματα. Στόχος μας είναι να μην αιφνιδιάσουμε κανέναν και να προσελκύσει ο νόμος αυτός κυρίως νέους ανθρώπους που τώρα αποστρεφουν το πρόσωπο από την πολιτική.
Για την υπόθεση Σφακιανάκη-Τόσκα
Κοιτάξτε νομίζω πως για ένα θέμα που έχει ξεχαστεί δεν έχει έννοια να το συζητάμε πάλι.
Νομίζω πως ήταν υπερβολική  και η αντίδραση του κ.Σφακιανάκη. Πρέπει να καταλάβουμε πως κανείς δεν μπορεί να είναι μόνιμος στην ίδια θέση.  Κατά τα άλλα, δεν αμφισβητεί κανείς την προσφορά του.
Για την απόφαση του ελεγκτικού συνεδρίου που έκρινε αντισυνταγματική την περικοπή συντάξεων γιατρών του ΕΣΥ.
Συμφωνώ με την απόφαση  Να βγουμε από την αξιολόγηση και την ρύθμιση του χρέους και θα πάμε σε αποκατάσταση των κοινωνικών δικαιωμάτων αυτών που κατά καιρούς υπέστησαν περικοπές. Αλλά  θα πάρει κι αυτό την σειρά του.