Συνέντευξη στο ραδιόφωνο του ΣΚΑ’Ι’ και στον Παύλο Τσίμα  παραχώρησε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής ανασυγκρότησης κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής.

 

 

Μεταξύ άλλων είπε:

 

 

Για το ζήτημα του Μανώλη Σφακιανάκη και την απόφαση Τόσκα

 

Ο κ. Τόσκας είναι ένας άνθρωπος που έχει μια πορεία την οποία κανείς δεν μπορεί  να αμφισβητήσει και εξέφρασε μ΄έναν δικό του τρόπο μία άποψη. Από κει και πέρα νομίζω πως έκλεισε το θέμα. Κι ο Μανώλης το πήρε και λίγο συναισθηματικά. Δεν υπήρχε καμία πρόθεση εκ μέρους του Αρχηγού της Αστυνομίας ο οποίος είναι εξαιρετικός, ούτε εκ μέρους του υπουργού και κανείς δεν έχει αμφισβητήσει το έργο του. Από κει και πέρα όλοι μας κρινόμαστε.  Ακόμα και ο Κουρουμπλής.

 

Για τον ανασχηματισμό

 

Αν κι έχω καλή όσφρηση δεν έχω πιάσει κάτι τέτοιο….

 

Για την τελευταία δημοσκόπηση και την συγκυρία

 

Οι δημοσκοπήσεις δεν είναι μόνο όταν μας βολεύουν. Και σίγουρα καταγράφουν μια συγκυρία. Αλλά, όλοι αντιλαμβανόμαστε πως αυτή είναι η πιο δύσκολη στιγμή για την κυβέρνηση. ‘Έχει ανοίξει όλα τα μέτωπα και είναι επιλογή της. Εμείς έχουμε έναν στόχο. Έχουμε μία Ιθάκη. Και αυτή είναι η διαπραγμάτευση και η ρύθμιση του χρέους. Η κυβέρνηση προσπαθεί να δώσει λύσεις. Και αυτό πρέπει να κατανοήσουν και οι άλλες κοινωνικές ομάδες. Έχουμε μπροστά μας την αξιολόγηση.  Εάν περάσουμε αυτό το εμπόδιο, θα έχουμε μετά περιθώριο για περισσότερες διεκδικήσεις. Άλλωστε για ό,τι συμβαίνει τώρα δεν φταίει η σημερινή κυβέρνηση.

 

Για το αγροτικό.

 

Δεν είμαι ο ίδιος αγρότης. Αλλά μεγάλωσα σε αγροτικό σπίτι και σπούδασα με αγροτικό εισόδημα.

Και ξέρουν οι αγρότες  αν ήμουν στο πλευρό τους όλα αυτά  τα χρόνια. Η αναλογιστική μελέτη του κ. Κουτρουμάνη τους άφηνε εκτός. Εμείς με αυτά που τους ζητάμε να  πληρώσουν σταδιακά, τους βοηθάμε να κατοχυρώσουν την εθνική σύνταξη. Αν μείνουν οι εισφορές τους ως έχουν,  η σύνταξή τους θα φθίνει μέχρι να εξαφανιστεί. Και να προσθέσω πως αυτές οι καταβολές θα εκπίπτουν του φόρου. Τώρα, αν γελάσαμε τους αγρότες. Έγιναν εκλογές τον Σεπτέμβρη κι εμείς είπαμε την αλήθεια. Και είμαστε οι πρώτοι που καλούμαστε τώρα να το εφαρμόσουμε. Ας δούμε λοιπόν  σε βάθος και στο  τέλος της τετραετίας τι έργο θα παράξουμε, ακόμα και με αρχή τις εκλογές του Γενάρη και όχι του Σεπτεμβρίου, αν θα είμαστε συνεπείς στον ελληνικό λαό σε αυτά που δεσμευτήκαμε  και αν εξυπηρετήσαμε τα συμφέροντά του ή όχι.

Πάνω σε αυτό θα δεχτώ την πιο αυστηρή κρίση, αλλά πρώτα να κριθούμε σε βάθος τετραετίας.