Ο Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, συγκάλεσε χθες σύσκεψη με το προεδρείο και μέλη της Πανελλήνιας Ένωσης Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν ο πρόεδρος της Ένωσης κ. Μιχάλης Χρηστάκης, η Γενική Γραμματέας του Δήμου Αγίας Βαρβάρας κυρία Αργυρώ Τσουλούφα, η Γενική Γραμματέας του Δήμου Κηφισιάς κυρία Χριστίνα Κοντάκου, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Πλατανιά κύριος Γαβριήλ Κουρής η Γενική Γραμματέας του Δήμου Λοκρών κυρία Γιάννα Παπαϊωάννου, εκπρόσωποι Γενικών Γραμματέων και άλλοι εκπρόσωποι Δήμων.

Τα κύρια θέματα τα οποία βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης ήταν μεταξύ άλλων:

α) Αίτημα της Ένωσης για Τροποποίηση του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων και του Κώδικα Κατάστασης Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων αναφορικά με την αλλαγή του υφιστάμενου πληθυσμιακού κριτηρίου για πρόσληψη Γενικού Γραμματέα σε Δήμους από 20.000 κατοίκους σε 10.000 κατοίκους. Ο Υπουργός χαρακτήρισε το αίτημα δίκαιο και προς τη θετική κατεύθυνση και διαβεβαίωσε ότι θα εξεταστεί με ιδιαίτερη προσοχή.

β) Πρόταση του Προέδρου της Ένωσης κ. Χριστάκη προς τον Υπουργό για τη δημιουργία Εκπαιδευτικού Προγράμματος για στελέχη της Αυτοδιοίκησης, φορέας υλοποίησης του οποίου θα μπορούσε να είναι το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης, κάτι που επίσης βρήκε θετική ανταπόκριση από τον Υπουργό.

γ) Σειρά ζητημάτων που αναδεικνύουν τις σοβαρές ελλείψεις προσωπικού και άναρχη και ανισομερής κατανομή ειδικοτήτων.

Ο κ. Κουρουμπλής ενημέρωσε ότι ήδη έχει σταλεί έγγραφο από το Υπουργείο σε όλους τους Δήμους της χώρας με το οποίο τους ζητείται για το αμέσως προσεχές διάστημα, αίτημα με ιεράρχηση των επειγουσών αναγκών τους σε ζητήματα προσωπικού.

ΕΝΩΣΗ ΓΕΝΙΚΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ