Ο Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, θα μεταβεί αύριο στην Αίγινα όπου θα παραβρεθεί και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος, επ’ ευκαιρία της 188ης επετείου της μετάβασης στο νησί του Ιωάννη Καποδίστρια, προκειμένου να ορκιστεί ως πρώτος κυβερνήτης της Ελλάδας.

Ο πρώτος σταθμός του Υπουργού θα είναι ο Μητροπολιτικός Ιερός Ναός της Αίγινας όπου θα τελεστεί Δοξολογία χωροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ύδρας, Σπετσών, Αιγίνης Ερμιονίδος και Τροιζηνίας κ. Ευφραίμ και θα εκφωνηθεί ο Πανηγυρικός της ημέρας.

Επόμενος σταθμός του κ. Κουρουμπλή θα είναι ο ανδριάντας του Ιωάννη Καποδίστρια όπου θα ψαλεί επιμνημόσυνη δέηση. Ακολούθως, ο πρόεδρος τη Δημοκρατίας και ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, θα καταθέσουν στεφάνι.

Ο κ. Κουρουμπλής θα παραστεί στο Δημαρχείο της πόλης όπου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης της Αίγινας και του αποδοθεί το Χρυσό Κλειδί της πόλης. Εν συνεχεία, ο Υπουργός Εσωτερικών θα μεταβεί στον Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου για προσκύνηση και ξενάγηση.

Τέλος, θα παρακαθίσει σε επίσημο γεύμα που θα παράσχει ο Δήμαρχος της πόλης της Αίγινας, κ. Δ. Μούρτζης, προς τιμήν του Ανώτατου Πολιτειακού Άρχοντα και του υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.