Ο Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής παραχώρησε την Κυριακή 17 Ιανουαρίου συνέντευξη στο τηλεοπτικό κανάλι Mega και στην εκπομπή των κ.κ. Ιορδάνη Χασαπόπουλου και Δημήτρη Τάκη.
Ο κ. Κουρουμπλής αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην σχεδιαζόμενη αλλαγή του εκλογικού νόμου, στο νέο πρόεδρο της Ν.Δ. και τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις, αλλά και στο ασφαλιστικό.

Μεταξύ άλλων είπε:

Εκλογικός Νόμος
Άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αλλαγής του εκλογικού νόμου μέσα στο 2016, ενώ σημείωσε ότι είναι υπέρ της μείωσης των bonus των 50 εδρών. Επίσης άφησε να εννοηθεί ότι μελετά το ενδεχόμενο της μείωσης και του αριθμού των βουλευτών. «Στόχος της κυοφορούμενης αλλαγής του εκλογικού νόμου είναι η δικαιότερη δυνατή αντιπροσώπευση μια και παρατηρούνται φαινόμενα όπως της Κομοτηνής που το δεύτερο κόμμα, η Ν.Δ., δεν βγάζει βουλευτή. Έτερος σημαντικός στόχος είναι η αποτροπή της αποστασιοποίησης των πολιτών από τα δημόσια πράγματα» τόνισε ο κ. Κουρουμπλής.

Δημοσκοπήσεις –Κυριάκος Μητσοτάκης
Επεσήμανε την έλλειψη αξιοπιστίας των εταιρειών δημοσκοπήσεων, όπως αποτυπώθηκε στο αποτέλεσμα των εκλογών και του δημοψηφίσματος των περασμένων μηνών. Παράλληλα, εξαπέλυσε δριμύ «κατηγορώ» κατά του προέδρου της Ν.Δ. Κυριάκου Μητσοτάκη. Οπως ανέφερε, στο πέρασμα του κ. Μητσοτάκη από το κρίσιμο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης δεν άφησε καμία μεταρρύθμιση, όπως επί παραδείγματι η Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση, η οποία δρομολογείται σήμερα.
Και πρόσθεσε:
«Η νεοφιλελεύθερη πολιτική του κ. Μητσοτάκη, έχει φέρει την καταστροφή όπου έχει εφαρμοστεί».

Ασφαλιστικό
Υπογράμμισε ότι «με το ασφαλιστικό θα παίρνουν όλοι συντάξεις αλλά θα πληρώνουμε και όλοι». Εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η ασφαλιστική μεταρρύθμιση, τελικά θα λειτουργήσει και όταν το νομοσχέδιο θα πάρει την τελική του μορφή, θα περιοριστούν στο ελάχιστο και οι ενστάσεις. Τέλος διεμήνυσε ότι κατά την ψήφισή του θα αποδειχθεί και το πόσο ισχυρή είναι αυτή η κυβέρνηση.