Η δεύτερη ημέρα περιοδείας του Παναγιώτη Κουρουμπλή στη Θεσσαλονίκη

Συνέχεια στην τριήμερη περιοδεία του στη Θεσσαλονίκη έδωσε την Πέμπτη 11 Απριλίου ο κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής.

 

Ο Βουλευτής, τ. Υπουργός και υποψήφιος Ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ επισκέφθηκε αρχικώς τις εγκαταστάσεις της Εταιρείας Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης, όπου συναντήθηκε με τη διοίκηση και τους εκπροσώπους των εργαζομένων της εταιρείας και συζήτησαν για τα θέματα που τους απασχολούν.

Δεσμεύσεις κ. Κουρουμπλή στην ΕΥΑΘ για τον δημόσιο χαρακτήρα της εταιρείας

 

Ο κ. Κουρουμπλής υπογράμμισε ότι το νερό -ως αγαθό- θα είναι πάντα δημόσιο. Αλλωστε για όλες τις εταιρείες ύδρευσης ο κ. Κουρουμπλής έχει δεσμευτεί για τον δημόσιο του χαρακτήρα τους, στο πλαίσιο και της πρωτοβουλίας της συνταγματικής αναθεώρησης όπου συμπεριλήφθηκε η κατοχύρωση του δημοσίου ελέγχου των βασικών κοινωνικών και κοινών αγαθών, όπως το νερό, ώστε να υπόκεινται σε καθεστώς δημόσιας υπηρεσίας και να τελούν υπό δημόσιο έλεγχο. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΥΑΘ κ. Ιωάννης Κρεστενίτης, ο Α’ Αντιπρόεδρος κ. Ιωάννης Παπαϊωάννου, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων κ.κ. Αναστάσιος Σαχινίδης, Γεώργιος Αρχοντόπουλος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου κ.κ. Παναγιώτης Γκόγκος, Ολυμπία Λάτσιου Χρυσάφη και Πέτρος Σαμαράς.

 

Σειρά πήραν τα νοσοκομειακά ιδρύματα της πόλης. Ο κ. Κουρουμπλής βρέθηκε στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «ΑΧΕΠΑ», όπου τον υποδέχθηκε ο διοικητής κ. Αναστάσιος Σπανός και άλλα διοικητικά μέλη, και κατόπιν επισκέφθηκε το Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Γ. Γεννηματάς», που συζήτησαν με τη διοικήτρια κα. Μελπομένη Τσούγκα και μέλη του διοικητικού συμβουλίου. Ακολούθησε η επίσκεψη στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Γ. Παπανικολάου» και η συνομιλία με τον διοικητή κ. Κυριάκος Τσιμπούλη και άλλα μέλη του ιδρύματος.

 

Ο κ. Κουρουμπλής επισκέφθηκε και το Ειδικό Κέντρο Φροντίδας και Φιλοξενίας Ασθενών µε Καρκίνο σε Αποθεραπεία, στην Πυλαία Θεσσαλονίκης, η λειτουργία του οποίου από την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία αποτελεί καθημερινή έκφραση κοινωνικής αλληλεγγύης και αγάπης. Συζήτησαν για ζητήματα του κέντρου με τη διοικήτρια κ. Μαρία Βλάχου και την προϊσταμένη βάρδιας κα. Στέλλα Τσατσαρώνη.

 

Τέλος, ο τ. Υπουργός επισκέφθηκε και την 4η Διεθνή Έκθεση Αθλητισμού «Sportexpo» που διοργανώνεται στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και επισκέφθηκε αρκετά περίπτερα, μεταξύ άλλων της Ομοσπονδίας Σωματείων Ελλήνων Καλαθοσφαιριστών με Αμαξίδιο ενώ συναντήθηκε και συνομίλησε με τον υφυπουργό Αθλητισμού κ. Γιώργο Βασιλειάδη.