Άμεση λήψη μέτρων ενάντια στην ακρίβεια για την ανακούφιση της κοινωνίας

«Άμεση λήψη μέτρων ενάντια στην ακρίβεια για την ανακούφιση της κοινωνίας»

 Κατάθεση αναφοράς στη Βουλή, το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Περιστερίου

Ο Βουλευτής Β2 Δυτικού Τομέα Αθήνας και πρώην υπουργός, Παναγιώτης Κουρουμπλής, κατέθεσε προς το Προεδρείο της Βουλής,  ως αναφορά,  το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου

Περιστερίου, με το οποίο ζητείται η άμεση λήψη μέτρων, για τη χειμαζόμενη από τον εφιάλτη της ακρίβειας ελληνική κοινωνία, κομμάτι της οποίας αποτελούν και οι πολίτες του Δήμου Περιστερίου. Στην κατατεθείσα αναφορά, ο κ. Κουρουμπλής αναφέρει ότι σε μια περίοδο που η ακρίβεια σαρώνει και τα νοικοκυριά βρίσκονται σε δραματικό σημείο επιβίωσης, η κυβέρνηση εξακολουθεί να αντιμετωπίζει το ζήτημα της ακρίβειας με ερασιτεχνικούς χειρισμούς που υπηρετούν την αισχροκέρδεια και οδηγούν την κοινωνία στην οικονομική εξαθλίωση.

Εν συνεχεία επισημαίνει, ότι όπως υπογραμμίζει στο από 24-5-2022, ψήφισμά του, το Δημοτικό Συμβούλιο Περιστερίου, απαιτείται η λήψη άμεσων μέτρων για την αντιμετώπιση της ακρίβειας και την ανακούφιση της κοινωνίας. Ειδικότερα, μεταξύ άλλων απαιτείται, μείωση και πλαφόν στις τιμές των βασικών ειδών πλατιάς κατανάλωσης, κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης και του ΦΠΑ σε πετρέλαιο, βενζίνη, φυσικό αέριο και ηλεκτρική ενέργεια, κατάργηση της Ρήτρας Αναπροσαρμογής και του χαρατσιού επιδότησης των ΑΠΕ (ΕΤΜΕΑΡ), επιδότηση ενοικίου για λαϊκά νοικοκυριά, φοιτητές και μικρές επιχειρήσεις, κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για τα ευάλωτα νοικοκυριά.

Ο βουλευτής ζητά από τους αρμόδιους κατά περίπτωση υπουργούς, την παροχή άμεσων και συγκεκριμένων απαντήσεων σε όλα τα κρίσιμα ζητήματα που θέτει το Δημοτικό Συμβούλιο Περιστερίου, προκειμένου να αναχαιτιστεί η «χιονοστιβάδα» της αβάσταχτης ακρίβειας.

 Διαβάστε το πλήρες κείμενο της κατατεθείσας αναφοράς και το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Περιστερίου