Άμεση απεμπλοκή των Ενόπλων δυνάμεων από την πυρασφάλεια των δασών

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Ν. Παναγιωτόπουλο
Θέμα: Άμεση απεμπλοκή των Ενόπλων δυνάμεων από την πυρασφάλεια των δασών

Με το καλοκαίρι να βρίσκεται προ των πυλών η χώρα μας βρίσκεται ξανά αντιμέτωπη με τα μεγάλα προβλήματα των πυρκαγιών. Η κυβέρνηση αντί να δημιουργήσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο πυροπροστασίας, ειδικά μετά το περσινό καταστροφικό φιάσκο, έρχεται για μια ακόμη φορά να βάλει μπροστά τα στελέχη του στρατιωτικού σώματος.

Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΌΜ.ΕΝ.Σ) με επιστολή της προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας εκφράζει την έντονη δυσαρέσκεια της εξαιτίας της συνεχόμενης της εμπλοκής τόσο στο θέμα του μεταναστευτικού όσο και στην πυρασφάλεια.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρουν στην επιστολή τους «Ο ρόλος και η αποστολή των Ενόπλων Δυνάμεων, είναι σαφώς καθορισμένα και επ’ ουδενί δε δικαιολογείται να καλύπτει ανάγκες άλλων υπηρεσιών, πόσο μάλλον όταν αυτές είναι πάγιες, διαρκείς και τακτικές. Τα παράπονα που καταφτάνουν στην Ομοσπονδία μας, αποτυπώνουν μια κατάσταση που δεν θέλουμε να πιστέψουμε, καθώς αναφέρουν εκπομπές δασοπεριπόλων (πυρασφάλειες), τα οποία αν και ορίζεται να είναι μεικτά (στέλεχος στρατιωτικής υπηρεσίας, στέλεχος Ελληνικής αστυνομίας και στέλεχος πυροσβεστικής υπηρεσίας) αυτά εκτελούνται (εκπέμπονται) αποκλειστικά και μόνο από στρατιωτικούς, χωρίς την ως άνω συνοδεία και χωρίς τα κατάλληλα υλικά και μέσα προστασίας.»