Παναγιώτης Κουρουμπλής, επίσκεψη στο αμαξοστάσιο του ΡΟΥΦ και στο Ψυχιατρικό νοσοκομείο στο Δαφνί

Με επίσκεψη στο αμαξοστάσιο του ΡΟΥΦ ξεκίνησε την περιοδεία του σήμερα ο υποψήφιος βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Β2 Δυτικού Τομέα Αθηνών, Παναγιώτης Κουρουμπλής, συνοδευόμενος από τους συνυποψήφιούς του στον Β2 τομέα, Πάνο Ρήγα και Χαρά Καφαντάρη. Μιλώντας στους εργαζόμενους του Ο.ΣΥ. ο κ Κουρουμπλής θύμισε τις περιπέτειες από τις οποίες πέρασαν οι αστικές συγκοινωνίες την δεκαετία του 90. «Η οικογένεια Μητσοτάκη έχει πολιτική αλλεργία με τις δημόσιες συγκοινωνίες», είπε ο κ. Κουρουμπλής αναφερόμενος στην ταλαιπωρία που υπέστησαν οι δημόσιες συγκοινωνίες με τους ιδιώτες λεωφορειούχους, τα χρήματα που χάθηκαν τότε με τις υποθέσεις των ανταλλακτικών κλπ. Όπως είπε, «η τετραετία που έρχεται θα δώσει ένα άλλο περιεχόμενο και στις δημόσιες συγκοινωνίες. Γιατί εμείς στον ΣΥΡΙΖΑ πιστεύουμε στο δημόσιο χαρακτήρα των συγκοινωνιών από επιλογή. Είναι πολιτική μας θέση και ιδεολογική μας επιλογή. Και σε αυτή την επιλογή μας πρέπει να βρεθούμε όλοι στο ίδιο μέτωπο, γιατί και οι μαζικές συγκοινωνίες είναι ένα αγαθό δημόσιου χαρακτήρα και ως τέτοιο πρέπει να το αντιμετωπίσουμε και να το προστατεύσουμε.»
Ακολούθως, οι 3 υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, του ΣΥΡΙΖΑ ξεναγήθηκαν στους χώρους του αμαξοστασίου, και έγιναν δεκτοί από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Οργανισμού, Γιώργο Γλυκό.

Στη συνέχεια ο κ. Κουρουμπλής επισκέφτηκε το Ψυχιατρικό νοσοκομείο στο Δαφνί, όπου μίλησε με γιατρούς και διοικητικό προσωπικό. Ο κ. Κουρουμπλής δήλωσε ότι για πρώτη φορά, με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, έγινε ολοκληρωμένος σχεδιασμός για το πώς θα προχωρήσει η στάσιμη εδώ και χρόνια, ψυχιατρική μεταρρύθμιση και για το πώς θα υλοποιηθεί η μετάβαση από το ασυλικό μοντέλο στην κοινοτική ψυχιατρική φροντίδα. Ο κ. Κουρουμπλής πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα κατάφερε να κρατήσει όρθιες τις δημόσιες δομές κάνοντας στοχευμένες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού (300 ψυχίατροι, παιδοψυχιάτροι, ψυχολόγοι και νοσηλευτές) και, διασφάλισε τη χρηματοδότηση των ΑΜΚΕ, ενώ νομοθέτησε τη διοικητική μεταρρύθμιση και την τομεοποίηση των υπηρεσιών ψυχικής υγείας.